Makkelijk, lekker, licht en… gezellig!

Dinsdag 14 januari 2020

Geroosterde bospeen met kip, bulgur en feta

Makkelijk, licht

Bereidingstijd: 50 minuten, incl. 30 minuten oventijd

IMG_5445

Vandaag heb ik weer eens gekookt bij een vriend van me…

Dit recept blijkt ideaal voor een gezellig etentje: Je hoeft bijna niets te doen. Even de ovenplaat voorbereiden en als de bel gaat dan doe je het gerecht in de oven, en heb je in een half uur precies de juiste tijd om even  alvast een gezellige borrel te nemen. Alleen nog even de bulgur koken en….. klaar. Het is een heerlijk smakelijk en niet te zwaar gerecht met mooie specerijen erin. Gewoon een goed recept om te kennen.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 bos peen, zonder groen, schoongemaakt
  • 300 g kippendijen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 tl komijn
  • 1 ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl kurkuma
  • Zout, peper
  • 300 g bulgur
  • 100 g feta
  • 1 volle el gehakte peterselie
  • 2 el geroosterde pijnboompitten

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Schil de wortels en snijd ze in de lengte een keer door, plus nog een keer in de  breedte zodat het ongeveer vingergrote stukken worden. Leg de wortels in een bakblik, samen met  de kippendijen. Maak een dressing van de olie, honing, komijn, gember, kurkuma en een snufje zout en peper en sprenkel daarna over de wortels en de kip. Smeer zowel de kip als ook de wortels goed in met je handen.

Zet het bakblik in de oven en rooster voor ca. 30 minuten.

Bereid de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking (ca. 10 minuten kooktijd). Roer na bereiding nog een el olie erdoor, breng op smaak met zout en peper.

Serveer de kip en wortelen op de bulgur. Verkruimel de feta erover en bestrooi met peterselie en pijnboompitten.

Eet smakelijk!

donald eten 140120

gezellig!

Plaats een reactie