Indonesische groente- power in januari!

Donderdag 9 januari 2020

Gado Gado

Vegetarisch, makkelijk, veel groentesoorten mogelijk

Bereidingstijd: circa 25 minuten (afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt)

gado gado 090119

Ik vind gado gado heel erg lekker, het biedt zo veel mogelijkheden om alle soorten en kleuren groentes in een gerecht te verwerken. Heerlijk. De pindasaus heb ik zelf gemaakt, ook dat is niet moeilijk. De basis is een pindakaas van goede kwaliteit. Ik heb biologische pindakaas zonder suiker gebruikt, een heel puur product. Je voegt dan eigenlijk alleen nog een beetje specerijen, knoflook, santen en honing toe, en klaar is een heerlijke pindasaus!

Veel plezier met het nakoken van dit mooie gerecht.

Het idee voor dit recept komt uit het kookboek “het nieuwe eten”, in het oorspronkelijke recept wordt de pindakaas door gemengde notenpasta vervangen.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Pindasaus:

  • Circa 250 g pindakaas (biologisch, zonder suiker)
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ limoen
  • Klein stukje trassi (garnalenpasta)
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl sojasaus
  • Circa 4 dl water
  • 50 g santen

Verder:

  • 200 g (zilvervlies)rijst
  • 4 eieren
  • 800 g gemengde groenten (ik had vandaag: komkommer, rode puntpaprika, taugé, witte kool)
  • gebakken tempéh

Bereiding

Bereid de rijst in kokend zout water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Maak je groenten schoon en snijd eventueel in reepjes of stukjes.

De groentes die nog even moeten garen kun je stomen of eventjes in olie iets zachter wokken. (in mijn geval heb ik dit met de kool en rode paprika gedaan, de rest bleef rauw).

Kook de eieren hard.

Maak de pindasaus: doe de ingrediënten voor de saus in een keukenmachine, gebruik nog niet de hele hoeveelheid water. Mix tot saus. Als voeg dan zo veel water toe dat de consistentie van de saus mooi dik vloeibaar is. Breng op smaak. Verwarm de saus voorzichtig in een steelpannetje.

Serveer het gerecht: doe de rijst onder in diepe borden, verdeel dan de groentes en gehalveerde eieren erop en geef er dan de pindasaus bij of overheen.

Eet smakelijk!!

no-gaduh-gaduh-fight-have-gado-gado 090120

Plaats een reactie